Ny termin
Jollovet snart över då börjar jag med att ta fram allt som bör följas :

Barnets rättigheter utgår från FN:s barnkonvention och handlar om att ta tillvara barns och ungas rättigheter och intressen i samhället.
Barnkonventionen 

Delegation till en anställd eller uppdragstagare

Rektorn får uppdra åt en anställd eller en uppdragstagare vid förskolan eller skolan att fatta beslut och fullgöra enskilda ledningsuppgifter. Personen ska ha tillräcklig kompetens och erfarenhet.

Möjligheten till delegation gäller om det inte regleras i lag eller annan författning att endast rektorn själv får fatta ett visst beslut eller fullgöra en viss ledningsuppgift. Två exempel på beslut som bara får fattas av rektorn själv är beslut om att en elev ska stängas av och beslut om att en elev ska få särskilt stöd enskilt, i en annan undervisningsgrupp eller genom anpassad studiegång.

hur barn eller elever delas in i barngrupper, klasser eller undervisningsgrupper, inklusive om en elev ska byta klass
hur personal fördelas mellan barn- eller elevgrupper
schemaläggning, längd på raster, hur mycket tid som avsätts till skolmåltider med mera.

Skolverket 

Var och en som verkar inom utbildningen ska främja de mänskliga rättigheterna och aktivt motverka alla former av kränkande behandling.
Skollagen 


Lagar och rättigheter
Barn och elever med funktionsnedsättning har rätt till en likvärdig utbildning som tar hänsyn till deras olika behov. Skollagen, arbetsmiljölagen, språklagen och diskrimineringslagen är några av de lagar som reglerar förskole- och skolverksamheter på olika sätt. De anger även vilka rättigheter barn och elever har. FN:s konventioner om barns rättigheter samt rättigheter för personer med funktionsnedsättning ligger till grund för lagarna.
(null)

Och detta är då en bråkdel som man bör rätta sig efter inom skolan , fritids, kortids mm . Tror ni på allvar att saker sköts efter det vilken tur ni har i så fall att ha bra ledande i ledning och rektorer / chefer , men den nakna sanningen är näää det brister det brister i så många län och skolor/ verksamheter . Det brister och begås tjänste fel.  
(null)